Burn-out coaching

 

Voel je je uitgeput? Heb je geen energie meer? Raak je tegenwoordig snel geïrriteerd? Pieker je veel? Ga je met tegenzin naar je werk? Kan je je moeilijk concentreren? Dan ziet het ernaar uit dat jij een burn-out hebt.

 

Bij Tomorrow Mind richten we ons op preventie, behandeling en nazorg. We werken zowel met individuele coaching als in groep. In de burn-out coaching gaan we vooral focussen op het herwinnen van de energie en het leren omgaan met stress. We geven effectieve tips en tools mee om thuis verder mee aan de slag te gaan. Samen bekijken we waar het fout liep en stellen een plan op om hier iets aan te veranderen. Aangezien burn-out veelal werkgerelateerd is, kan Tomorrow Mind eventueel een mediator zijn naar de werkgever toe. Samen zoeken wij naar constructieve oplossingen om de problemen aan te pakken. 

 

Aan het opstarten van therapie gaat steeds een intakegesprek vooraf, waarbij gekeken wordt welke coaching of therapie het meest geschikt is bij de persoon in kwestie. Een intakegesprek is gratis.

Meer info over burn-out:

 

Het lijkt een hype. Overal duiken mensen op met burn-out klachten. Hoe komt dat? Is burn-out een moderne ziekte? Ja en neen. Het is zo dat wij sinds de introductie van de PC steeds vaker ons hoofd gaan gebruiken. We hebben allemaal een voltijdse veeleisende job, dikwijls kinderen en daarnaast nog het huishouden. We nemen te weinig ontspanning en razen door het leven. Dat alles bezorgt ons stress. Op het werk worden te hoge eisen gesteld, waaraan wij niet meer kunnen voldoen. Dan ligt een burn-out op de loer. Toch moet de ziekte vroeger al bestaan hebben. Shakespeare gebruikte de term 'to burn out' in zijn poëzie. Er zijn nog beschrijvingen gevonden van vroeger, waaruit we kunnen afleiden dat mensen opgebrand waren. Maar er plakt echt pas een naam op sinds 1974.

 

Tegenwoordig wordt de diagnose vaker gesteld omdat we ondertussen meer over de ziekte weten dankzij wetenschappelijk onderzoek. We herkennen de symptomen en kunnen deze behandelen. Het is belangrijk om op tijd aan de alarmbel te trekken, want burn-out is een serieuze aandoening met ernstige gezondheidsrisico's: van hart- en vaatziekten, diabetes, reumatoïde artritis tot kanker.

 

Hoewel ondertussen wel al geweten is dat burn-out niet te onderschatten valt, wordt er nog weinig gedaan om het te voorkomen. Schrik niet, maar we hebben het over honderdduizenden mensen die met het probleem kampen. Je staat dus niet alleen.