EMDR (Eye Movement Desensitization & Reprocessing)

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een van de meest effectieve manieren om psychische problemen bij de wortel aan te pakken. EMDR werkt snel en goed. Het werd aanvankelijk vooral gebruikt om trauma's aan te pakken, maar het werd ondertussen wetenschappelijk bewezen dat deze therapie ook zeer doeltreffend is om in zetten bij foutieve overtuigingen (laag zelfbeeld), angst, rouw, burn-out, ...

EMDR is een vorm van therapie waarbij de cliënt gevraagd wordt bepaalde oogbewegingen te maken terwijl hij of zij aan een minder aangename herinnering (of overtuiging) terugdenkt. Het doel is om negatieve gedachten, angst, stress, spanning en piekeren te verminderen of te desensibiliseren. 

EMDR kan psychische pijn snel verlichten. Maar het werkt niet bij iedereen even snel en/of even effectief. Soms is herhaling nodig. Over het algemeen zal er blijvend resultaat merkbaar zijn na een 4 à 5-tal sessies.

Aan het opstarten van therapie gaat steeds een intakegesprek vooraf, waarbij gekeken wordt welke coaching of therapie het meest geschikt is bij de persoon in kwestie. 

Bij Tomorrow Mind wordt steeds gewerkt met EMDR omdat het daadwerkelijk resultaat geeft. Bovendien heeft Tomorrow Mind haar eigen methode ontwikkeld om de complete innerlijke rust te verankeren.