Stress coaching

 

Een beetje stress is niet ongezond. Het kan ons motiveren en stimuleren. Maar als de draaglast (langdurige stress of de ernst van de stresserende situatie) groter is dan onze draagkracht, dan hebben we een probleem.

Overmatige stress en overbelasting uiten zich in allerlei symptomen (moeite, slapeloosheid, spierpijn, hoofdpijn, rugpijn, maagpijn, darmkrampen, verminderde weerstand tegen infecties, hartkloppingen, gejaagdheid, prikkelbaarheid, sombere buien, piekeren, huilbuien, angst, lusteloos zijn, vergeetachtig, onzekerheid enz.), zowel op lichamelijk, psychisch als op het vlak van je gedrag.

Heel vaak worden de symptomen genegeerd, waardoor het probleem nog groter wordt. Want je systeem is niet meer in staat te ontspannen. Je raakt uitgeput. Wanneer rust niet meer helpt, ben je opgebrand (burn-out). Merk je dat er te veel stress is in je leven? Heb je nood aan tips en tricks voor meer ontspanning? Dan is stress coaching iets voor jou. 

 

Aan het opstarten van therapie gaat steeds een intakegesprek vooraf, waarbij gekeken wordt welke coaching of therapie het meest geschikt is bij de persoon in kwestie. Een intakegesprek is gratis.