de Tomorrow Mind methode

De Tomorrow Mind methode werd ontwikkeld door onze coach, Donna Van Riet, vanuit de schreeuw van haar cliënten om meer innerlijke rust.

Deze gloednieuwe methode wordt momenteel enkel bij Tomorrow Mind gebruikt en werkt snel en blijvend. Voorafgaand aan haar ontstaan is veel research en studiewerk gedaan. 

Om de essentie van de methode te begrijpen, dien je te begrijpen hoe de menselijke psyche werkt.

Alles wat wij doen en denken, al onze gedragingen en overtuigingen is gebaseerd op een programmatie ervan. Al onze ervaringen maken de som van wie wij zijn en hoe wij leven. Ons onderbewustzijn is als het ware de geprogrammeerde computer die al onze lichamelijke en mentale processen aanstuurt. 

Het is wat er opgeslagen zit in ons onderbewustzijn dat in feite ons leven bepaalt. En dat kunnen heel positieve zaken zijn, maar helaas ook een heleboel negatieve zaken (denk maar aan trauma's). Vaak zijn het zaken waarvan we niet eens meer beseffen dat ze aanwezig zijn en toch een grote hindernis vormen. In de praktijk zien we vaak dat ogenschijnlijke onschuldige ervaringen dikwijls aan de basis liggen van een negatief zelfbeeld en een verstoorde innerlijke rust. 

De meest kwetsbare groep in deze context zijn mensen met een hoogsensitief karakter. Omdat HSP's geboren zijn met een zenuwstelsel dat veel dieper verwerkt en veel gevoeliger is dan de gemiddelde mens. Vaak krijgen zij als kinderen niet de nodige emotionele ondersteuning en stuiten zij op veel onbegrip. Hun ouders zijn gewoonweg niet in staat om hun (zeer sterke) emoties te waarderen of er op gepaste wijze op te reageren. Veel HSP's worden op deze manier emotioneel verwaarloosd. En dat laat diepe sporen na.

Het is dus niet verwonderlijk dat ons cliënteel voor 95% uit HSP's bestaat.

Uiteraard is elke vorm van zowel emotionele als lichamelijke verwaarlozing of mishandeling nefast voor de ontwikkeling van een gezonde volwassene, HSP of niet. Feit is wel dat bij verwaarlozing of mishandeling een hoogsensitief iemand altijd (inderdaad altijd) psychische problemen ontwikkelt, waar dat bij mensen met een verschillend zenuwstelsel niet noodzakelijk het geval is. Dat maakt HSP's het meest kwetsbaar voor psychische problemen.

Ouders die niet in staat zijn om aan de emotionele noden van hun kinderen te voldoen, brengen (vaak onwetend) immense schade aan. Het lijkt misschien allemaal vrij onschuldig, maar emotionele verwaarlozing heeft voor een HSP een even grote impact dan mishandeling. Om de eenvoudige reden dat emoties de taal van een HSP zijn. Hun essentie. En wanneer de essentie van je zijn wordt miskend, leidt dit tot psychische klachten.

HSP's worden over het algemeen "fout" geprogrammeerd. Zij leren verkeerdelijk dat hun gevoelens "niet normaal" zijn (overgevoelig, dromerig, huilerig, zwak, enz.). En zij leren verkeerdelijk om deze gevoelens (die wel degelijk normaal zijn) te onderdrukken. Zij krijgen de boodschap dat hun noden en gevoelens er niet toe doen. Dit kan een gigantisch gevoel van eenzaamheid teweeg brengen en uiteindelijk resulteren in een laag zelfbeeld, innerlijke woede, totaal gebrek aan zelfvertrouwen en tal van andere emotionele klachten.

Het is dus cruciaal om de foute programmatie aan te pakken om enige vorm van innerlijke rust te creëren. De grote vraag was: hoe? Hoe ga je in iemands onderbewustzijn? Dit vraagstuk heb ik onlangs opgelost.

De Tomorrow Mind methode richt zich rechtstreeks tot het onderbewustzijn om daar enkele foutieve overtuigingen recht te zetten en zo gemoedsrust te verkrijgen.

Omwille van auteursrecht zal Tomorrow Mind nog geen beschrijving geven van het protocol van de methode tot deze neergelegd is bij een I-depot.

Wij bevinden ons momenteel in de startfase van deze methode, waarbij ze wordt getest en verfijnd. Maar de eerste bevindingen zijn uitermate bemoedigend. Volgens de testresultaten werkt onze methode onmiddellijk en blijvend. 

Een getuigenis:

"Voor ik aan de sessie begon, voelde ik me al jaren constant opgejaagd en erg onrustig. Ik had ook een heel kort lontje. Na jaren van therapie bij verschillende psychologen, vreesde ik dat dit gevoel nooit zou verdwijnen. Na de sessie bij Tomorrow Mind voelde ik mij enorm rustig en kalm. Zelfs tijdens een erg stresserend voorval, bleef ik heel kalm. En het gevoel blijft! Eindelijk zie ik een licht aan het einde van de tunnel."