Begeleiding

 

Bij stress:

Een beetje stress is niet ongezond. Het kan ons motiveren en stimuleren. Maar als de draaglast (langdurige stress of de ernst van de stresserende situatie) groter is dan onze draagkracht, dan hebben we een probleem.

Overmatige stress en overbelasting uiten zich in allerlei symptomen (moeite, slapeloosheid, spierpijn, hoofdpijn, rugpijn, maagpijn, darmkrampen, verminderde weerstand tegen infecties, hartkloppingen, gejaagdheid, prikkelbaarheid, sombere buien, piekeren, huilbuien, angst, lusteloos zijn, vergeetachtig, onzekerheid enz.), zowel op lichamelijk, psychisch als op het vlak van je gedrag.

Heel vaak worden de symptomen genegeerd, waardoor het probleem nog groter wordt. Want je systeem is niet meer in staat te ontspannen. Je raakt uitgeput. Wanneer rust niet meer helpt, ben je opgebrand (burn-out). Merk je dat er te veel stress is in je leven? Heb je nood aan tips en tricks voor meer ontspanning? Dan is coaching iets voor jou. 

 

Bij burn-out:

Voel je je uitgeput? Heb je geen energie meer? Raak je tegenwoordig snel geïrriteerd? Pieker je veel? Ga je met tegenzin naar je werk? Kan je je moeilijk concentreren? Dan ziet het ernaar uit dat jij een burn-out hebt.

 

Bij Tomorrow Mind richten we ons op preventie, behandeling en nazorg. We werken zowel met individuele coaching als in groep. In de burn-out coaching gaan we vooral focussen op het herwinnen van de energie en het leren omgaan met stress. We geven effectieve tips en tools mee om thuis verder mee aan de slag te gaan. Samen bekijken we waar het fout liep en stellen een plan op om hier iets aan te veranderen. Aangezien burn-out vaak werk gerelateerd is, kan Tomorrow Mind eventueel een mediator zijn naar de werkgever toe. Samen zoeken wij naar constructieve oplossingen om de problemen aan te pakken. 

 

Aan het opstarten van therapie gaat steeds een intakegesprek vooraf, waarbij gekeken wordt welke coaching of therapie het meest geschikt is bij de persoon in kwestie. 

 

Bij depressie

Voel je je somber? Heb je het gevoel dat niets nog zin heeft? Maakt niets je nog blij? Dan is de kans groot dat je depressief bent. Enkele mindere dagen hoeven niet  te betekenen dat je een depressie hebt, maar als je een lange periode neerslachtig bent, zoek je best hulp. 

 

Tomorrow Mind gaat samen met jou op zoek naar de oorzaak van je depressie. Via relaxatietechnieken en therapie (wat best bij jou past) helpen we je je depressie te overwinnen. 

 

Bij angsten en fobieën

Meestal ontstaat een angst of een fobie door een specifieke, ingrijpende gebeurtenis of ervaring (trauma) waardoor de angst ontstaat. Vele mensen hebben op die manier ongegronde angsten. Ongegrond, want de angst staat vaak niet meer in verhouding tot de reële dreiging (denk maar aan een fobie voor dieren). Er wordt pas van een fobie gesproken als de angst het dagelijks leven ernstig belemmert.

Angsten kunnen ook zonder trauma ontstaan. Hier ontstaat de angst geleidelijk. Wellicht kan de cliënt zich wel nog herinneren wanneer de eerste keer was dat de angst zich manifesteerde, maar de herinnering daaraan roept niet meteen emotionele reacties op.

Tomorrow Mind gaat dan ook samen met jou bekijken of er trauma in het spel is of niet. Indien de angst duidelijk aan trauma kan toegewezen worden, is EMDR de betere behandelmethode. Indien het gaat om een fobie zonder voorafgaand trauma, dan zal gedragstherapie in de vorm van exposure in vivo in combinatie met EMDR worden toegepast.

 

Bij ernstig trauma en PTSS

EMDR is hier de meest aangewezen behandelmethode. 

 

Aan het opstarten van therapie gaat steeds een intakegesprek vooraf, waarbij gekeken wordt welke coaching of therapie het meest geschikt is bij de persoon in kwestie.